No Flash
 
 

NAGRADA MALI PEČAT 2023.

Žiri za dodelu nagrade Mali pečat Grafičkog kolektiva sastao se u ponedeljak, 18. decembra 2023. u 10h i radio u sledećem sastavu: Slobodan Radojković, grafičar, Ranka Lučić Janković, grafičarka i Nenad Nenadović, istoričar umetnosti. Posle pažljivog pregledanja izložbe Mala grafika ovogodišnja selekcija ocenjena je kao veoma uspešna. Žiri je jednoglasno dodelio nagradu Mali pečat za 2023. godinu Vladimiru Milanoviću za grafiku Bez naziva iz 2023 godine, digitalna štampa


Obrazloženje žirija:

Vladimir Milanović je autor koji se izdvaja autentičnim i inventivnim pristupom različitim grafičkim tehnikama kao i doslednim i dinamičnim promenama u okviru vlastitog poetskog diskursa. Jedan je od autora na domaćoj sceni koji je posvećen stalnom istraživanju u okviru grafičkog medija.
Ova kolekcija grafičkih listova i nagrađeni rad iz tog ciklusa otvara prostor za nova promišljanja i istraživanja. Izraz koji je baziran na crtežu svojom plastičnošću poentira smisao crteža i njegovu digitalnu vrednost i u konceptu aktuelnog rada otvara prostor za različita čitanja.
Svojom stvaralačkom pojavom na savremenoj vizuelnoj sceni Vladimir Milanović smelo relativizuje i pomera ustaljene granice medija.

Žiri pohvaljuje Mariju Sibinović čije grafike izložene na ovogodišnjoj izložbi ukazuju na potrebu umetnice da eksperimentiše i istražuje.

Slobodan Radojković
Ranka Lučić Janković
Nenad Nenadović

 
 
 
 
   
Galerija Grafički kolektiv, Dragoslava Jovanovića 11, Beograd, tel: 011.3285.923, 065.6646.718; tel/fax: 011.2627.785
Radno vreme: 12-19 h, subotom 12-15 h, nedeljom ne radi