No Flash
 
 

Savremena belgijska i srpska grafika
Dobar dan / Bonjour

Dijalozi
24. mart - 5. april 2008.U ponedeljak, 24. marta u 19h u Galeriji Grafički kolektiv prof. Branimir Karanović otvara izložbu grafika Dobar dan/ Bonjour .
Dobar dan- Bonjour je svojevrsna dijaloška forma dva umetnička centra, Beograda i Liježa, na kojoj grupa od sedam umetnika predstavlja segment savremene belgijske i srpske grafičke scene. Nastala kao plod dugogodišnje saradnje dva grafička centra i dve škole, ona je zasnovana na profesionalnim komunikacijama kao što su fakultetski grafički centri, bijenala grafike, umetničke kolonije, privatne akcije. Izložbom u Grafičkom kolektivu u Beogradu, nastavlja se kontinuitet ove saradnje. Učesnici ovog projekta su umetnici srednje generacije: Michel Barzin, Dragana Bojić, Kikie Crevecoeur, Leka Mladenović, Biljana Vuković, Siniša Žikić, Daniel Sluse.

 

Michel Barzin (1949) Studirao crtež i grafiku na akademijama u Briselu, Boisvort i Liježu. Profesor grafike na Akademiji lepih umetnosti u Vervijeu i na Internacionalnoj letnjoj akademiji Walonije u Libramontu.
Dragana Bojić (Kragujevac, 1952) Diplomirala na Akademije lepih umetnosti, slikarski odsek, u Vervijeu.
Kikkie Crevecoeur (Brisel, 1960) Diplomirala na Kraljevskoj Akademiji lepih umetnosti, grafički odsek, u Briselu. Predaje grafiku na Akademiji za crtež i dekorativne umetnosti u Watermeal-Boitsvortk.
Aleksandar Mladenović Leka (Beograd, 1967) Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Docent na Fakultetu likovnih umetnosti.
Biljana Vuković (Beograd, 1949) Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Profesor na Fakultetu likovnih umetnosti, grafički odsek, u Beogradu. Rukovodilac Centra za grafiku i vizuelna istraživanja u Beogradu.
Siniša Žikić (Trnjan 1951) Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Docent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
Daniel Sluse - Diplomirao na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti, odsek grafike i crteža 1977. u Liježu. Profesor grafike na Kraljevskoj večernjoj akademiji u Liežu. Direktor Kraljevske akademije lepih umetnosti u Liježu. Predsednik Bijenala grafike u Liježu.


katalog

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
   
Galerija Grafički kolektiv, Dragoslava Jovanovića 11, Beograd, tel: 011.3285.923, 065.6646.718; tel/fax: 011.2627.785
Radno vreme: 12-19 h, subotom 12-15 h, nedeljom ne radi