No Flash
 
 

Grafika bez pritiska i otiska
Digitalna grafika beogradskog grafičkog kruga

Izbor Branimira Karanovića

6 - 25. april 2009.


U ponedeljak, 6. aprila 2009. godine u 19h otvara se izložba Grafika bez pritiska i otiska -digitalna grafika beogradskog grafičkog kruga u izboru Branimira Karanovića, profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti.
Izborom autora različitih generacija i poetskih osobina Karanović fokusira različite problemske mogućnosti u realizaciji digitalne grafike koja predstavlja značajan stvaralački segment u kontekstu recentne likovne scene Srbije.

Poslednjih decenija 20. veka digitalna tehnologija je sve prisutnija u svim oblastima našeg života i sasvim je prirodno da se mnogi umetnici u svom stvaralaštvu izražavaju u mediju videa, filma, grafike... Umetnička praksa pokazuje da digitalna štampa prodire i u kreativni proces grafičara beogradskog kruga. Uticaj digitalne tehnologije na umetnost, naročito na medij grafike, počeo je da transformiše način na koji umetnici osmišljavaju svoj rad, u procesu od početne koncepcije do finalne forme.Ideja ove izložbe je da se različitim autorskim pristupima digitalnom mediju problematizuje poetski diskurs kompjuterske grafike (novi kvaliteti koje nudi kompjuter i štampač) kao i njen odnos sa tradicionalnim grafičkim tehnikama i iskustvima u našoj sredini.

Izlagači: Ana Bondžić, Mihailo Čumić, Zoran Dimovski, Branislav Fotić, Marija Grahovac, Branimir Karanović, Marjan Karavla, Stevan Kojić, Mirjana Krstevska, Viktor Mijatović, Vladimir Milanović, Slavko Milenković, Aleksandar Mladenović, Miodrag Mlađović, Vesna Opavski, Miško Pavlović, Miodrag Rogić, Maja Simić, Goran Vitanović, Veselin Vukašinović

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
   
Galerija Grafički kolektiv, Dragoslava Jovanovića 11, Beograd, tel: 011.3285.923, 065.6646.718; tel/fax: 011.2627.785
Radno vreme: 12-19 h, subotom 12-15 h, nedeljom ne radi