No Flash
 
 

Platypus

24 - 28. novembar 2020.

U okviru projekta „Kreativno, nestrpljivo, izazovno...“ u novom prostoru Grafičkog kolektiva, ulica Dragoslava Jovanovića 11, predstavlja se jedanaest studenata završnih godina osnovnih i master studija Fakulteta likovnih umetnosti iz klase prof. Zorana Dimovskog.

Ovo je jedanaesti segment pop up projekta sa idejom da se u međuvremenu - između stanja derutnog prostora i buduće galerije Grafičkog kolektiva – stekne nova energija i kreativna revitalizacija. U isto vreme se in situ susreću autentičnost mesta i autentičnost autorskog koncepta ostvarujući novu dijalošku formu. Program se realizuje u iščekivanju dokumentacije za rekonstrukciju izložbenog prostora Grafičkog kolektiva.

“Radovi studenata Fakulteta likovnih umetnosti su nastali u prvom semestru 2020 godine. Zastupljene su različite teme i tehnike - od crteža preko slike do digitalne grafike. U tematskom pogledu nema specifične međusobne interakcije radova. Međutim mladi umetnici su pokazali visok nivo profesionalne odgovornosti i radne etike za relativno kratko vreme i u posebnim novim uslovima. Na taj način je u praksi demonstriran vitalizam umetničke opredeljenosti i volje. Slično kao što je i Graficki kolektiv pokazao u proteklih nekoliko godina. U tom smislu recentni ambijent galerije potpuno odgovara stanju u savremenim društvima generalno. Studenti su sa izazovom i rado odgovorili na ponuđenu mogućnost da predstave svoje nove radove u galeriji Grafičkog kolektiva. Skoro svi radovi su realizovani na fakultetu i u periodu epidemije korona virusa.” Z. Dimovski

Izlagači: Dea Đakovac, Dajana Damnjanović, Iva Dimitrijević, Milica Katić, Miloš Konjevoda, Jelena Milatović, Teodora Pavlović, Magda Radojlović, Jana Stojanović, Aleksandar Veljković, Ksenija Vučićević.
 
 
 
 
   
Galerija Grafički kolektiv, Dragoslava Jovanovića 11, Beograd, tel: 011.3285.923, 065.6646.718; tel/fax: 011.2627.785
Radno vreme: 12-19 h, subotom 12-15 h, nedeljom ne radi