No Flash
 
 

Platypus

24 - 28. novembar 2020.

U okviru projekta „Kreativno, nestrpljivo, izazovno...“ u novom prostoru Grafičkog kolektiva, ulica Dragoslava Jovanovića 11, predstavlja se jedanaest studenata završnih godina osnovnih i master studija Fakulteta likovnih umetnosti iz klase prof. Zorana Dimovskog.

Ovo je jedanaesti segment pop up projekta sa idejom da se u međuvremenu - između stanja derutnog prostora i buduće galerije Grafičkog kolektiva – stekne nova energija i kreativna revitalizacija. U isto vreme se in situ susreću autentičnost mesta i autentičnost autorskog koncepta ostvarujući novu dijalošku formu. Program se realizuje u iščekivanju dokumentacije za rekonstrukciju izložbenog prostora Grafičkog kolektiva.

“Radovi studenata Fakulteta likovnih umetnosti su nastali u prvom semestru 2020 godine. Zastupljene su različite teme i tehnike - od crteža preko slike do digitalne grafike. U tematskom pogledu nema specifične međusobne interakcije radova. Međutim mladi umetnici su pokazali visok nivo profesionalne odgovornosti i radne etike za relativno kratko vreme i u posebnim novim uslovima. Na taj način je u praksi demonstriran vitalizam umetničke opredeljenosti i volje. Slično kao što je i Graficki kolektiv pokazao u proteklih nekoliko godina. U tom smislu recentni ambijent galerije potpuno odgovara stanju u savremenim društvima generalno. Studenti su sa izazovom i rado odgovorili na ponuđenu mogućnost da predstave svoje nove radove u galeriji Grafičkog kolektiva. Skoro svi radovi su realizovani na fakultetu i u periodu epidemije korona virusa.” Z. Dimovski

Izlagači: Dea Đakovac, Dajana Damnjanović, Iva Dimitrijević, Milica Katić, Miloš Konjevoda, Jelena Milatović, Teodora Pavlović, Magda Radojlović, Jana Stojanović, Aleksandar Veljković, Ksenija Vučićević.
 
 
 
 
   
Grafički kolektiv, Kosančićev venac 19, Beograd, radnim danima 12-16h
tel: 011.3285.923, 065.6646.718; tel/fax: 011.2627.785
Galerija Grafički kolektiv, Dragoslava Jovanovića 11, Beograd, u toku je investiciono održavanje galerijskog prostora